Ræven et almindeligt dyr i byområder og et af de vilde dyr, der er bedst tilpasset livet i byen. Rævebestanden i hovedstadsområdet er stabil og i ligevægt. Når dødeligheden vokser, fødes der flere unger og omvendt. Ræve er ikke farlige for mennesker. De kan dog tage mindre kæledyr som kaniner, marsvin og høns. De har også trang til at grave huller og deres urin og ekskrementer lugter fælt.
Med ræven som nabo
Det kan være spændende at have vilde dyr tæt inde på livet. De er en del af vores natur og økosystem. Nogle kan dog opleve gener. Men regulering af ræve er meget vanskelig. Både fordi de kan være svære at få til at gå i fælder, og fordi rævebestanden er selvregulerende. Når en ræv forsvinder, kommer der hurtigt en ny til. Undgå gener ved at:
- undlade at fodre ræven og fodre fugle fra fuglebræt
- undgå at smide madrester på kompostbunken
- holde kaniner og mindre husdyr i rævesikret indhegning
- tildække rævehuller ved din bolig med det samme og eventuelt lægge mølkugler eller klude med hjortetakolie/bentjære, dieselolie mv.
Dyrenes Vagtcentral indfanger syge ræve
Ræveskab stammer fra en mide, der får ræven til at klø sine hår af, så den i løbet af få måneder vil dø af kulde og vægttab. Ræveskab er ufarlig for mennesker, men hunde kan godt blive smittet. Har din hund voldsom kløe langs ørekanten, ved forben og haser, bør du straks få den behandlet hos en dyrlæge, så den kan blive kureret. Ser du en ræv, der har symptomer på skab og er afkræftet og passiv, kan du kontakte Dyrenes Vagtcentral på 1812. De vil sørge for at indfange ræven, så Falck kan aflive den.
Døde ræve
Glostrup Kommune afhenter døde ræve i private haver og offentlige veje, parker mv. Skriv til: miljo@glostrup.dk. Døde ræve i Vestskoven får lov at ligge og indgå i det naturlige kredsløb.