Kulturoplevelser

Bibliotek, teater, biograf, musikskole og lokalarkiv – der er masser af kulturoplevelser i Glostrup.

Byhistorisk Hus drives dagligt af det tidligere Lokalhistorisk Arkiv, og byder naturligvis fortsat på en guldgrube af gode Glostrup historier.

Her kan du se på, røre ved, lytte til og undersøge Glostrups Historie gennem vores mange aktiviteter og udstilling. Huset kommer også til at byde på andre historiske aktører, bl.a. Slægtshistorisk Forening for Vestegnen. Har du også lyst til at lege med, hører vi meget gerne fra dig.

Vi indsamler, opbevarer og formidler materiale, som fortæller om kommunen og dens beboere i fortid og nutid. Arkivet har en stor samling af gamle dokumenter, genstande og fotos fra Glostrup. 

Du kan også være med til at sikre, at arkivet fremover kan fortælle alle de bedste, skæveste, skøreste og skønneste historier om Glostrup.  Vi indsamler både personlige, forenings- og virksomhedspapirer, - og er du i tvivl om noget kunne have vores interesse, så kontakt os hellere en gang for meget. 

Du kan læse mere på vores hjemmeside, eller følge os på Facebook. Du kan også søge i vores digitale arkiv. Her kan du blandt andet se 5.000 billeder fra Glostrup.

Glostrup Amatørscene holder til i de hyggelige lokaler på Leragergård, hvor de har to forskellige scener. Repertoiret udgør et bredt udsnit af danske og udenlandske produktioner indenfor genrer som drama, komik, karakterspil, musical og cabaret. I ulige år suppleres med en stor udendørs forestilling i haven på Leragergård.

 Glostrup Amatør Scenes hjemmeside kan du læse mere om aktuelle og tidligere forestillinger - og læse om mulighederne for at blive amatørskuespiller. Glostrup Amatørscene er også på jagt efter nye talenter, som er interesseret i al det, der foregår bag scenen.

Glostrup Bibliotek har naturligvis en stor samling af de nyeste bøger til udlån, men vidste du, at biblioteket er meget mere end det?

 • Skal du skrive opgave, er der hjælp at hente på biblioteket. Bibliotekspersonalet kan ikke skrive din opgave, men du kan få hjælp til at finde bøger, artikler eller websider, og du kan booke din egen biblioteksformidler, som kan hjælpe dig med at komme godt i gang
 • Hvis du og dine venner mangler lidt sjov, så kan I komme ind på biblioteket og udfordre hinanden i Wii. Biblioteket har også en masse forskellige og udfordrende spil til låns.
 • Hvis du er mere til underholdende læsning, så har biblioteket selvfølgelig en masse gode bøger, men du kan også gå på opdagelse i den store samling af aktuelle magasiner om mode, musik, fitness og meget mere.
 • Glostrup Bibliotek har en lang tradition for at tilbyde teater af høj kvalitet til børn og unge og der er 6-8 børneteaterforestillinger om året på biblioteket.
 • Udover børneteater tilbyder biblioteket et væld af andre arrangementer heriblandt forfattermøder, temadage, babyfredage, kulturnat, IT kurser, foredrag, læsekredse og meget mere. Du kan se programmet i bibliotekets Kulturkalender, som udkommer to gange om året, eller på hjemmesiden www.glostrupbib.dk.
 • Biblioteket har to medlemsklubber. En VIP-klub og en FAMILIE-klub. Begge er et gratis tilbud til alle bibliotekets brugere. Som medlem af klubben får du en række tilbud og fordele på biblioteket bl.a. rabatter på udvalgte arrangementer, tilbud om særlige klubarrangementer, nyhedsbreve og mange andre fordele. Gennem FAMILIE-klubben får I også mulighed for at møde andre familier, som bruger biblioteket.

Glostrup Bio viser et bredt filmprogram med både premierefilm, 3D film, operafilm og meget andet. Biografen har et stort lærred, en lyd der overgår THX-normerne, og udvidet surroundlyd, der gør fornemmelsen af at være midt i det hele endnu mere effektiv. Glostrup Bio har også det nyeste udstyr indenfor digital filmvisning, der kaster et knivskarpt billede på lærredet - uanset om det er en film i 2D eller i 3D. 

Udover film kan du også opleve koncerter og en række andre arrangementer i biografen. Du kan også melde dig ind i en af filmklubberne, og se spændende film, som ellers ikke er på repertoiret. 

Biografen drives af Biografforeningen Sofarækken. Der er ansat en leder af biografen, men alle øvrige opgaver fra arrangementsplanlægning til filmfremvisning og billetsalg løses af frivillige fra foreningen.

 biografens hjemmeside kan du bl.a. læse om biografens historie, aktuelle film, filmklubber og biografens øvrige arrangementer. Du kan også læse om Biografforeningen Sofarækken, og hvordan du bliver frivillig og du kan reservere og købe billet til film og arrangementer. 

Biografen ligger centralt i Glostrup på adressen Bryggergårdsvej 2. Billetsalget i Glostrup Bio starter 1 time før forestillingen.

I Glostrup Musikskole kan børn og unge i alderen 0-24 år bosat i Glostrup lære at spille og synge. Vi tilbyder undervisning i slagtøj, strygere, guitar, klaver, korsang og meget andet. 

Derudover tilbyder vi samspilsundervisning, hvor eleverne lærer at spille musik i orkestre sammen med andre.

Al undervisning foregår i musikskolens lokaler i Glostrup Medborgerhus eftermiddage og aftener.

Læs mere om musikskolen på www.glostrupmusikskole.dk 

Foreningen Glostrup Kulturhus arrangerer hvert år en række koncerter i Glostrup Bio. Musikken spænder over mange genrer for det voksne publikum, og programmet omfatter både lokale og nationale bands. Du vil udover populær musik i enten original eller coverversion også kunne opleve mere nichepræget musik.

Du finder det aktuelle program på foreningens hjemmeside www.glostrupkulturhus.dk

Du finder Glostrup Medborgerhus på adressen: Ved Brandstationen 1, 2600 Glostrup

Huset rummer Glostrup Musikskole samt en række mødelokaler, som benyttes af foreninger og aftenskoler. I huset er også et mødested, som alle er velkomne til at benytte. 

Med sin centrale placering er huset et værdifuldt supplement til bibliotek, biograf og Byhistorisk Hus med nye faciliteter, der giver muligheder for både foreninger, aftenskole, musikskolen og andre brugere.

Alle godkendte foreninger kan booke lokaler i Medborgerhuset. Du booker lokale via Halbooking. For at få adgang til lokalet, har du brug for en nøglebrik. Skriv til glostrup.ejendomme@glostrup.dk og aftal, hvornår det passer at hente nøglebrikken. Skriv i emnefeltet, hvornår du har booket lokalet. Tirsdage og torsdage er der åbent kl. 10.30 – 11.30 uden tidsbestilling. Adressen for afhentning af nøgle er: Rådhusparken 4, Bygning Syd. Efter brug afleveres nøglebrikken i Bygning Syds postkasse.

De udendørs arealer i Glostrup er præget af en lang række skulpturer, som er med til at gøre bybilledet spændende. At gå en tur rundt i Glostrup er en hel rejse i stilhistorien. Her finder du både klassiske skulpturer af smukke kvinder og dyr, og abstrakte værker, som kommenterer det samfund vi lever i. Fælles for dem alle er, at de sætter gang i både tanker og følelser, når vi bevæger os rundt i Glostrup. Du kan tage en virtuel tur rundt til alle de udendørs skulpturer i Glostrup her.  Det er ikke kun udendørs, at Glostrup kan præsentere en lang række interessante værker. I flere offentlige bygninger hænger malerier af anerkendte danske og udenlandske kunstnere. I Kommunalbestyrelsessalen hænger fx portrætter af alle Glostrups tidligere borgmestre. 

 

Kunstbog og kunstrute

Glostrup Kommune udgav i 2010 en kunstbog, KIG - Kunst I Glostrup, som i ord og billeder fortæller om alle de skulpturer og udsmykninger, som du finder i bybilledet. Bogen fortæller også om en lang række af de kunstværker, som er indendørs i offentlige bygninger. Bl.a. finder du i bogen alle borgmesterportrætterne, som hænger i Kommunalbestyrelsessalen. Kunstbogen kan købes på Glostrup Bibliotek for 75 kr. Glostrup Kunstrute er et kort med en rute, som fører rundt til alle de udendørs værker fra kunstbogen. Hele ruten er ca. 16 km lang, men der er også to kortere alternativer, som kun fører rundt til dele af kunstværkerne. Kortet indeholder GPS koordinator til alle værker på ruten. Se den virtuelle tur rundt til alle udendørs kunstværker i Glostrup.

 

Anders Tinsbos skulpturer i Byparken

I 2019 donerede kunstneren Anders Tinsbos enke ni bronzeskulpturer til Glostrup Kommune. Otte af dem er stillet op i Byparken og danner tilsammen en lille skulpturpark i parken. Skulpturerne blev officielt indviet d. 14. oktober 2021.

Anders Tinsbo og familie boede i Glostrup i perioden 1947-1954. Forældrene arbejdede som hhv. porcelænsmaler og modelmager hos Bing og Grøndahl. Anders gik i skole på Nordvangskolen, blev senere uddannet stukkatør og skulle være håndværker. Senere kom han på Kunstakademiet og fremstillede flere berømte værker.

Oprindeligt var Tinsbos efternavn Kristiansen, men han skiftede det til Tindsbo, først stavet med ”d”, altså ham, der bor på tinden. Han, der bor på tinden ser langt, hans udsigt er hævet over den daglige trummerum. Med Tinsbos egne ord: ”Der er mennesker, der lever oplevelser, og der er mennesker, der lever af, at give andre oplevelser.”

Kendetegnende for Tinsbos værker er de kælende, stramme kurver og det organiske udtryk. Derudover er et stærkt kendetegn intentionen. Fx: at give, at løfte, at frigøre igennem kunst. Med hans tiltrækkende former går han bevidst efter lokkemetoden, og når tilskueren er fanget, får denne en oplevelse af glæde, styrke, mere liv.

Anders Tinsbo: ”Kunsten er en gave til nutiden om troen på fremtiden. Jeg ynder at sige, at vi er ved at skrive et fælles brev. Vi læser det selv en gang, men der er andre, der kan læse det senere. Også om 3- 400 år er der nogen, der kan læse et brev fra denne tid. Så skal man jo lave ting, der er værd at læse. Derfor skal man have store, men ikke højtidelige tanker, tværtimod, nærmest vælte sig rundt om skulpturerne.

Gå en tur i Byparken og nyd de flotte kunstværker. Du kan også gå den virtuelle kunstrute og se fotos af skulpturerne.

Glostrup Gobeliner

Gå en tur på Glostrup Station og få et indblik i Glostrups fortid, nutid og fremtid. Fra perronen lyser 39 glade malerier op og fortæller om Glostrups kultur, natur og dagligliv.  
Glostrup Gobeliner er malet af street art-kunstner Stine Hvid. Hun har modtaget beskrivelser fra Glostrups borgere om, hvad Glostrup betyder for dem og omsat beskrivelserne til 39 malerier i glade farver.

Se filmen om, hvordan Glostrup Gobeliner blev til.

Glostrup Gobeliner er også en del af Kunstruten i Glostrup, hvor du kan nyde alle byens skønne kunstværker på en 16 km. lang spadseretur.

 

Send en hilsen fra Glostrup.

Glostrup Gobeliner er blevet trykt som postkort med 4 glade motiver på 7 forskellige kort. Hent din favorit gratis på Glostrup Rådhus, Glostrup Bibliotek eller i Byhistorisk Hus.

 

 

Street art i tunnelerne
 

I to tunneler under Hovedvejen gennem Glostrup har street art-kunstner Michael Wisniewski - Murkunst frisket væggene op, så det nærmest er en spændende rejse at gå igennem dem. Du finder de fine tunneler ved Florasvej og ud for Glostrup Torv. Michael har fået input til motiverne fra en håndfuld glostrupbørn og krydret det med sin egen kreativitet.

Hør Michael fortælle om nogle af motiverne her.

Murkunsten i tunnelerne er også en del af Kunstruten i Glostrup, hvor du kan nyde alle byens skønne kunstværker på en 16 km. lang spadseretur.

 

Udstillingssteder

 

Der er to kunstforeninger i Glostrup som har skiftende udstillinger. Glostrup Kunstforening udstiller i storrummet i Glostrup Fritidscenter, hvor de 8 gange om året har en ny og spændende udstilling med anerkendte kunstnere. Til hver fernisering er der ”Lun Lørdag” med livemusik – ofte jazz.

Kunstforeningen Paletten er Glostrup Kommunes personalekunstforening, som udstiller ved hovedindgangen til Glostrup Rådhus. Der er 6-8 udstillinger om året med danske kunstnere. 

Borgernes udstilling 

Borgernes Udstilling er en tilbagevendende begivenhed i maj, hvor kreative borgere i Glostrup får muligheden for at udstille deres malerier, tegninger, skulpturer med videre i Glostrup Fritidscenter. For deltagelse gælder følgende retningslinjer: 

 • Deltageren skal bo i Glostrup Kommune
 • Deltageren skal være mindst 15 år 
 • Maks. tre værker pr. deltager 
 • Alle værker skal være forsvarligt indrammede og klargjort til ophæng med øsken
 • Udstilling er på deltagerens eget ansvar
 • Værkerne må ikke tidligere have været vist på Borgernes Udstilling i Glostrup 
 • Der er ingen garanti for at samtlige indleverede værker udstilles

Kontakt Glostrup Bibliotek for mere info.