Vi cykler til arbejde

En tredjedel af alle danskere kan ikke tage fejl. Der er åbenlyse fordele ved at cykle til arbejde. Så fat cyklen og tag med, når Danmarks største motionskampagne til maj ruller ud på cykelstierne!

Når du vælger pedalerne frem for bilen, så gavner du både miljøet og din sundhed. Cykelturen til og fra arbejde dækker ofte det daglige behov for motion, og fritiden kan med god samvittighed bruges på børn, familie og venner.

Du behøver hverken at cykle langt eller cykle hver dag for at deltage i VI CYKLER TIL ARBEJDE. Når bare du cykler en del af vejen til eller fra arbejde, kan du godt tage tog, bil eller andre transportmidler resten af turen.

Cyklistforbundet står bag VI CYKLER TIL ARBEJDE. Kampagnen er en anledning for virksomheder og medarbejdere til at sætte fokus på motion, sundhed og kollegialt samvær. Som deltager dyster du sammen med dine kolleger om at cykle mest muligt til arbejde i maj måned.

VI CYKLER TIL ARBEJDE finder hvert år sted 1-31. maj. Man deltager i hold af 4-16 personer og konkurrerer med andre hold i hele landet. I år var der både ferieophold, cykler og cykeludstyr på højkant. I 2022 var der 6035 cykelhold med fra hele landet, som kørte 10.430.954 km tilsammen. Det svarer til 268 gange rundt om jorden. Se mere og tilmeld jer på: www.vcta.dk

Kommunal opbakning til den daglige cykeltur

Glostrup Kommune har i mange år været samarbejdskommune på Cyklistforbundets VI CYKLER TIL ARBEJDE. I år 2023 vil vi dog ikke udlove lokale præmier. Men vi opfordrer selvfølgelig lokale virksomheder og kommunens ansatte til at deltage i den nationale konkurrence uanset.

I 2022 var der stor opbakning til kampagnen blandt virksomhederne i Glostrup. Her har 1307 medarbejdere fordelt på 142 hold deltaget og kørt næsten 300.000 km. i alt. En meget imponerende tilslutning set i forhold til kommunens størrelse. I Glostrup er vi oppe på 229 km i gennemsnit per deltager. Det er hidtil rekord og ligger langt over landsgennemsnittet på 177 km.