Nybyggeri, der opføres i fjernvarmeforsynede områder skal som udgangspunkt tilsluttes fjernvarme. Nybyggeri omfatter nye selvstændige bygninger samt ændringer tilbygninger eller andre ændringer af eksisterende byggeri, der kræver nyt selvstændigt varmesystem.
Tilslutningspligt er ikke aftagepligt
Tilslutningspligten for nybyggeri indbefatter ikke pligt til at aftage fjernvarme. Men som ejer af nybyggeri skal du bidrage økonomisk til den kollektive varmeforsyning. Glostrup Forsyning kan derfor opkræve tilslutningsafgift og faste årlig afgifter – også selvom du ikke aftager fjernvarme.
Lavenergihuse kan få dispensation
Nyopførte lavenergibygninger kan få dispensation fra tilslutnings- og forblivelsespligt. Kommunen kan desuden i særlige tilfælde og ud fra en konkret saglig vurdering dispensere fra tilslutningspligten.
Bygninger med vedvarende energianlæg har ikke tilslutningspligt
Bygninger, hvor mere end halvdelen af energiforbruget til opvarmning og varmt vand, er dækket af solvarme, varmepumper, vindmøller, biogas, brint, kompostering, træ- eller halmfyr har ikke pligt til at tilslutte sig fjernvarme.
Bygninger i nye fjernvarmeområder har ikke tilslutningspligt
Siden 2019 har kommunerne ikke kunnet bestemme, at nye boliger i nye fjernvarmeområder skal tilsluttes fjernvarme. Derfor er der ikke tilslutningspligt for nybyggeri i fjernvarmeområdet ved Slotsherrensvej-Nordre Ringvej eller i villaområderne nord og syd for jernbanen.
Eksisterende byggeri har ikke tilslutningspligt
Eksisterende byggeri i fjernvarmeområder har ikke pligt til at tilslutte sig fjernvarme. Men ved renovering, ombygning eller udbygning af eksisterende byggeri, der kræver installation af nyt selvstændigt opvarmningssystem, skal bygningen tilsluttes fjernvarme.