Glostrup Kommunes whistleblowerordning er etableret på baggrund af en beslutning, som gør whistleblowerordninger lovpligtige i alle lande indenfor EU.
Ordningen i Glostrup Kommune er etableret i samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun, og gælder alle ansatte og samarbejdspartnere med en arbejdsmæssig tilknytning til kommunen, fx frivillige, praktikanter, leverandører og rådgivere. Derudover har Glostrup Kommune besluttet, at whistleblowerordningen - udover den netop nævnte personkreds, som er direkte omfattet af whistleblowerloven - skal kunne anvendes af både nuværende og tidligere kommunalbestyrelsesmedlemmer. Kommunalbestyrelsesmedlemmer er dog ikke omfattet af whistleblowerlovens beskyttelse, og sådanne indberetninger er derfor undergivet de almindelige regler om aktindsigt.
Ordningen gælder ikke borgere, der i stedet skal benytte den almindelige indgang til kommunen, diverse klageinstanser eller eventuelt Borgerrådgiver.
Ordningen gælder kun indberetninger om lovovertrædelser eller grove/alvorlige forhold, og indberetning skal ske via whistleblowerportalen.
Portalen er sat op til, at indberetning som udgangspunkt sker anonymt, men vi opfordrer til, at whistleblowere angiver kontaktinfo, da det vil give det bedste grundlag for at kunne undersøge sagen tilstrækkeligt.
Hvis du ønsker at være anonym, vil vi kraftigt opfordre til, at du via dit personligt tildelte sags-ID og adgangskode løbende holder dig ajour på whistleblowerportalen. Du bliver nemlig ikke automatisk orienteret, hvis der ligger en besked til dig i portalen. Hvis whistleblowerenheden ikke får svar fra dig på væsentlige spørgsmål, vil det kunne betyde, at indberetningen ikke kan undersøges, og derfor må afsluttes på grund af et utilstrækkeligt oplysningsgrundlag.
Du kan læse meget mere om whistleblowerordningen i Glostrup Kommune whistleblowerpolitik - åbner som PDF.